5 steg för att uppnå en optimal hud på 90 dagar!

Många drömmer om att få en optimal hudhälsa på både kort- och lång sikt men är detta verkligen möjligt? Se nedanstående 5 steg som definitivt kommer att optimera din hudhälsa på 90 dagar!

Priset för produkterna som vi rekommenderar är 36 kr/dag! Du hittar vår produktrekommendation i slutet av denna artikel...

1. Vinterbada i hav eller sjö!

Vinterbad har under de senaste åren blivit en stor trend. Det många dock inte vet är att vinterbad även är ett fantastiskt sätt att få en optimal hudhälsa.

Vi människor är evolutionärt sätt byggda för att tvätta oss i hav och sjövatten. De mikrober som vi får på huden när vi badar i naturen hjälper huden att öka sin mikrobiella mångfald och minskar på så vis b.la. risken för inflammation.

Dessutom så gör det kalla vattnet att vårt superviktiga sebum (hudens naturliga oljor) stelnar och blir som ett vax. Detta är en enorm fördel när vi vill bygga upp vår huds mikrobiom för att få en optimal hudhälsa.

2. Gå promenader i skogen

Hur kan skogspromenader vara en av nycklarna till en optimal hudhälsa? Svaret är enkelt. Vi som människor (Homo) levde våra första hundratusentals år som jägare-samlare. Vi var nomader och befann oss ständigt i naturen. På så vis så anpassade sig vår hud till att "byta mikrober" med träd, buskar, blommor, mossa, gräs och jord. Idag så spenderar en genomsnittlig västlänning 90% av sin vakna tid inomhus och kommer väldigt sällan i kontakt med den mikrobiella mångfald som huden är byggd för att möta.

Gå därför ut och spendera så mycket tid som möjligt i naturen. Vill du verkligen gå hela vägen så passa på att applicera jord på ansiktet. Naturens mikrober är enormt viktiga för att uppnå en optimal hudhälsa!

3. Sluta att använda rengöringar

Grunden till att uppnå en optimal hudhälsa är att minska uppkomsten av inflammationer i huden. Det bästa sättet att minska risken för inflammationer är att ha en god mikrobiell mångfald (en mängd olika bakterier, virus, svampar etc.) på och i huden.

Många av dagens ansiktsrengöringar, peelings och tvålar är direkt skadliga för hudens mikrober och ökar därför risken för inflammation och på så vis även risken för en obalanserad, skadad och irriterar hud som åldras snabbare än förväntat. Sluta därför att använda rengöringar och peelings.

Men... Om du använder makeup eller befinner dig i luftförorenade miljöer så måste du ändå kunna ta bort denna "smuts". Använd då en ansiktsrengöring som inte skadar hudens mikrober men ändå tar bort makeup och orenheter.

4. Ät fermenterad mat

Det du äter kommer till stor del att återspeglas i din huds välmående... Äter du enbart "skräpmat" så spelar det ingen roll vilken hudvård du använder, hur mycket du är i skogen eller hur ofta du vinterbadar. Din hud kommer förmodligen ändå vara utsatt för inflammationer och en påskyndad åldrandeprocess.

Att "äta rätt" kan vara en djungel men från ett hudperspektiv så finns det en enkel regel. Ät mat som innehåller levande mikrober. En av de absolut bästa sätten att optimera hudhälsan genom mat är att äta fermenterad mat. 

Vår rekommendation är därför att du äter två gafflar med naturligt syrad surkål per dag. Surkål är fantastiskt för din inre och yttre hälsa. Dessutom så är det ett väldigt billigt sätt att optimera din hudhälsa.

Två gafflar surkål per dag kommer att hålla din hud glad!

5. Levande mikrobiell hudvård

Använd levande mikrobiell hudvård! Hudvårdsindustrins främsta syfte måste vara att fungera som ett komplement till den livsstil som vi förlorade när vi gick från jägare-samlare till "urbana människor". 

Vi har byggt hela vårt hudvårdskoncept för att gynna din huds mikrobiella mångfald. Om du använder nedanstående produkter i kombination med ovanstående tips så kommer du att få exceptionellt fina resultat inom 90 dagar.

Makeup Remover - Används enbart de dagar som du använder makeup och/eller de dagar som du har befunnit dig i luftförorenade miljöer.
Probiotic Mist - Används morgon och kväll för att addera levande Probiotika på huden.
Prime Lipids - Imiterar hudens sebum och ökar hudens mikrobiella mångfald.
Prime Serum - Innehåller Probiotika och Prebiotika som minskar risken för inflammation.

Det som kommer att ske när du får en bättre mikrobiell mångfald är b.la. följande:

- Dina hudceller kommer att öka sin egenproduktion av Hyaluronsyra och Mjölksyra.

- Dina hudceller kommer att öka andelen T-junctions (bindningarna mellan cellerna som håller kvar fukt i huden).


- Dina hudceller kommer att öka mängden AMPs (Anti-mikrobiella Peptider) som skyddar huden mot inflammation.

- Din hud kommer att ha en starkare barriärfunktion som övergripande ger en bättre hudhälsa.

Sammanslaget så får du en starkare och friskare hud med mer elasticitet, fasthet och lyster. Detta på både kort- och lång sikt.

För att täcka 90 dagars användning så behöver du två produktuppsättningar  (40-50 dagars användning per uppsättning). Paketpriset för dessa två uppsättningar är 3.305 kr (36 kr / dag). Du sparar 20% jämfört med om du skulle beställt varje produkt separat.

Kampanjpriset - 3.305 kr (36 kr/dag)

Helt otroliga produkter som räddat min tonårings hy, hon provade ALLT och inget funkade men efter knappt två veckor med Sapienic så har huden blivit sååå mycket bättre och inga nya outbreaks och ingen röd och irriterad hy. Rekommenderar verkligen detta mörke till alla, dessutom supersnabb leverans och fina förpackningar som står snyggt i badrummet.

Malin HenningsMalin HenningsTrustpilot, 2021-10-10

Så trevlig kundservice och bemötande och snabb återkoppling!
Märks att de är måna om sina kunder! 💜

Gabriella SchmidtGabriella SchmidtTrustpilot, 2021-09-30

Fantastiska produkter!
Imponerad redan efter första användningen, removern fick enkelt bort all make-up, ren fräsch känsla. Efter ett par dagars användning fick jag komplimanger för min hud på jobbet. Jag har arbetat med och använt produkter med aha-syror i så många år och trodde aldrig jag skulle kunna leva utan det, men jag har helt klart hittat min nya favoritserie!

LinaLinaTrustpilot, 2021-08-29

Suveräna produkter med snabba resultat 🙏🏼!
Jättenöjd med produkterna och ser redan efter några veckor ett tydligt resultat! Ingen mer tvål utan endast makeup removern, boost och serum. Så smidigt! 💯

Agneta KallinAgneta KallinTrustpilot, 2021-08-24

Rätt produkt i rätt tid.
Produkter känns mycket bra, bästa investering hittills. Mycket trovärdiga, rena och naturliga. Jag välkomnar den goda bakterieflora och hoppas på att behålla den framöver.

Maria FlodénMaria FlodénTrustpilot, 2021-08-22

Positivt överraskad!Jag måste erkänna att tanken på att inte tvätta ansiktet för någon som har dragits med akne, perioral detmatit och rosacea i 15 år var obehaglig. Men efter ett par djupa andetag och att ha intalat mig själv att ”blir det värre så är det bara att gå tillbaka till de gamla rutinerna” så bytte jag ut rengöringen och moisturizern mot lipids+serum och probiotic boots. Det har nu gått drygt två veckor och jag har nästan inga nya utslag men dras såklart fortfarande med de röda fläckarna från gamla utslag. Sammanfattningsvis är jag nöjd och hoppas att det kommer fortsätta bli bättre!

Rent praktiskt var det enkelt att beställa och snabb leverans

CharlotteCharlotteTrustpilot, 2021-08-19

Telefon - 031-333 66 40
E-post - hej@sapienic.se
www.sapienic.se