Är vi rätt för dig?

Vi vill inte ha kunder som enbart letar efter snabba resultat. Om du vill att dina ålderstecken ska vara borta imorgon så är det bättre att du går på regelbundna syrabehandlingar – sen får vi se hur din hud ser ut om 10 år. Vi existerar för dig som förstår att du kommer att bli gammal, men vill åldras på ett så långsamt och värdigt sätt som möjligt.

Vi utvecklar minimalistiska produkter som hjälper din hud att behålla sin naturliga uppbyggnad.

Vi må vara certifierat ekologiska och koldioxidneutrala men vi är absolut inte hippies. Vi är forskare som lägger stort värde i att bygga HÅLLBARA produkter… både för miljön men framförallt för vår hud.

Vår Teori

Vår och våra förfäders hud har under de senaste 1,9 miljoner åren i stort sett varit utan hår. Till skillnad från våra mycket hårigare närmsta släktingar, så producerar människan en stor mängd olja på och i huden. Denna produktion har en högt metaboliskt pris. Oljan är eklektisk och innehåller en stor mängd olika fettsyror (b.la. Sapienic Acid) som är helt unika för vår mänskliga hud. Denna kombination av oljor kallas för sebum och är den primära näringen för hudens mikrobiom. Genom att ge unika metaboliska ämnen som näring till hudens mikrober så gynnas de arter som evolutionärt har utvecklats tillsammans med oss människor… med ömsesidiga fördelar.

Under de senaste 100 åren så har hudvård förändrats radikalt. Idag så är det praxis att använda skummande rengöringar för att ta bort hudens naturliga oljor och sedan försöka ersätta dessa med andra ämnen – vanligtvis med syntetiska ingredienser i en moisturiser. Detta tillvägagångssätt stör ut hudens mikrobiella mångfald och kan därför anses vara en av orsakerna till den enorma mikrobiella skillnad som finns hos en jägare- och samlare i jämförelse med en person som lever en mer modern livsstil. Inflammatoriska hudsjukdomar som t.ex. atopisk dermatit och akne har exploderat i vårt moderna samhälle. Exempelvis så har 85% av tonåringar i I-länder akne-liknande symtom.

Våra moderna hudvårdsrutiner i kombination med ett förändrat beteende och en förändrad diet är med största sannolikhet orsaken till de ökade antalet moderna hudåkommor.

Vi har studerat och utvecklat den klassiska hudvårdsrutinen som består av ”rengöring, toner och moisturiser” ur ett evolutionärt perspektiv där vi tar hänsyn till hudens mikrobiom.

Vi använder inte emulgeringsmedel eller ingredienser som skummar och kan på så vis minimera risken att skada hudens mikrobiom och dess lipider. Vi använder inte heller syntetiska kemikalier som riskerar att förstöra hudens mikrobiella mångfald. När våra kunder väljer att använda make-up så hjälper vi till att ta bort dessa produkter på ett milt sätt och ersätter sedan förlusten av sebum med eklektiska oljor. Dessa oljor liknar de oljor som finns naturligt på huden och som skyddar oss mot opportunistiska patogener.