Vår filosofi bygger på att vi ska få tillbaka det som vi har förlorat på grund av vår moderna livsstil. Vi försöker återskapa huden till dess naturliga miljö. Det är därför självklart för oss att vara ekologiskt certifierade, vegan-märkta och absolut inte testa våra produkter (eller ingredienser) på djur.

Om man tänker på det… Vår hud är inte evolutionärt byggd för att konstant utsättas för syntetiska ämnen. Den är heller inte byggd för att möta animaliska ämnen. Dessutom så gör vi produkter för Homo Sapiens (människor) och vi testar därför våra produkter på just frivilliga människor.

Här nedan är en mer utförlig förklaring kring tre av våra certifieringar:

Ecocert (COSMOS)

Certifieringen ”The COSMOS organic standards for personal care products” tar hänsyn både till råmaterialet och till den förpackning som används för den färdiga produkten. Vi ser denna certifiering som en bra start men absolut inte som ett slutmål. En ekologisk certifiering är en bra början och den försäkrar dig om att den produkt som du har valt är fri från föroreningar och syntetiska kemikalier… detta är både bättre för din hud och för miljön. Vi anser att det finns många krav som borde vara hårdare, men certifieringen ger ändå en grundtrygghet för dig som konsument.

Vegan & Cruelty Free

Vi testar inte våra produkter på djur. Vi köper inte heller råmaterial från leverantörer som utför djurtester eller som i sin tur har samarbeten med andra företag som testar på djur. Djurtester är fortfarande obligatoriskt för hudvårdsprodukter som säljs i Kina och detta är den främsta orsaken till varför vi inte säljer våra produkter där. Vi kommer heller aldrig att använda några som helst animaliska ingredienser i våra produkter… inte ens bivax.

#nosoap

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

Visa skriva kommentarer