Därför är det viktigt med levande Probiotika

Vår hud har varit nästintill hårlös under de senaste 2 miljoner åren.

I jämförelse med våra håriga släktingar (schimpanserna) så producerar vår hud en stor mängd oljor. Dessa oljor är väldigt viktiga för oss och innehåller en hög mängd fria fettsyror (till exempel Sapienic Acid) som är helt unika för vår mänskliga hud.

Sebumet är den huvudsakliga födan för vår huds mikrobiom. Oljorna gynnar de godartade mikrober som under en lång tid har utvecklats tillsammans med oss människor… som gett ömsesidiga fördelar.

Under de senaste 100 åren så har vårt sätt att behandla huden förändrats. Idag så förespråkar hudvårdsindustrin att vi ska använda löddrande rengöringar för att tvätta av hudens naturliga oljor. Vi ska sedan använda en efterföljande produkt (ofta en moisturiser med syntetiska ingredienser) för att ersätta de oljor som vi nyss tvättade bort.

Denna metod skadar hudens mikrobiella mångfald och är en av de största skillnaderna mellan den mikrobiella mångfalden som finns hos de som fortfarande lever som jägare-samlare i jämförelse mot människor i moderna städer.

Inflammerade hudtillstånd såsom eksem och akne har under de senaste åren ökat radikalt. Exempelvis så har idag 85% av tonåringar i västvärlden någon form av akne.

Tillsammans med vår förändrade diet och övriga livsstilsförändringar har den moderna hudvårdsindustrin bidragit till denna enorma ökning av hudåkommor.

Vi har omvärderat den traditionella hudvårdsrutinen – “rengör, ansiktsvatten och moisturiser” – och i stället tagit hänsyn till hudens mikrobiom och dess evolution.

Genom att undvika löddrande rengöringar så minskar vi den negativa påverkan på hudens mikrobiom och sebum.

Vi använder levande probiotika med ett högt cfu/ml för att återskapa den kontakt med naturen som vi har förlorat. Vi använder inte heller några syntetiska ingredienser som rubbar hudens mikrobiella mångfald.

När våra kunder använder makeup så hjälper vår Makeup Remover till att avlägsna detta på ett skonsamt sätt. Vi ersätter sedan sebumet med eklektiska oljor som gynnar hudens goda mikrober och motverkar uppkomsten av patogener (onda mikrober).

Så här skapar probiotika en frisk hud

Probiotika ökar hudens egen fuktproduktion

Probiotika stärker hudens barriärfunktion

Probiotika skyddar huden mot patogener

Probiotika använder antimikrobiella peptider för att skydda huden

Dina förfäder hade en bättre hudhälsa än vad du har idag