Vi är så glada över den enorma positiva respons som vi redan har fått på den svenska marknaden. Vi är verkligen en underdog mot den gigantiska gamla hudvårdsbranschen men vi gör allt vi kan för att påverka den mot det bättre.

Vi har samlat ihop en hel del frågor som vi fått och vi tänkte dela med oss av dessa i detta inlägg:

 

Vem/vilka är det som driver Sapienic? Vi är anarkistiska forskare med målet att vända upp och ner på dagens vilseledande skönhetsindustri. Denna nuvarande situation av status quo är inte bra för människan och absolut inte bra för vår planet. Även om vi inte uppnår något annat än att skaka lite vett i hudvårdsindustrin så är vi ändå nöjda.

Grundaren och ägaren är en Sydafrikansk forskare och entreprenör. Han lever tillsammans med sin relativt stora familj i ett litet gårdshus i provinsen Kwa-Zulu Natal, Sydafrika. Han badar varje dag men har inte använt tvål eller schampo under de senaste 10 åren.

 

Fungerar era produkter för mig som har känslig hud? Vi har tagit fram denna serie för känslig hud. Vi stör inte ut barriärsfunktionen med ytaktiva ämnen. Vi använder milda konserveringsmedel och ett enda doftämne för att minska risken för känslig hud.

 

Kan även min partner använda dessa produkter eller är de anpassade till kvinnor?Vi skapar produkter för Homo sapiens sapiens. Därav namnet Sapienic. Vi gör ingen skillnad på kön eller etnicitet.

Det finns skillnader mellan en manlig och en kvinnlig hud. Manlig hud är hårigare, och generellt sätt, mer oljig. Det finns även skillnader i huden hos människor med olika etniciteter. Dessa skillnader är dock, generellt sätt, väldigt små och vi vill inte anpassa oss till detta när vi skapar produkter.

 

Är era produkter Vegan-certifierade? Ja, vi är vegan-certifierade av Vegan Society (https://www.vegansociety.com/)

 

Varför har ni inga rengöringar i ert sortiment? Vi gillar verkligen inte rengöringar…

Vi har flera starka argument om varför du inte ska använda en rengöring. Produkter som skummar är skadliga mot din huds barriärfunktion, din huds mikrobiom och din övergripande hälsa… Du är inte smutsig i grunden. Gå inte på det som påstås i reklamen.

Med det sagt… Med tanke på COVID, så rekommenderat vi att du tvättar händerna. Undvik dock att tvätta resten av kroppen om du inte vill påskynda hudens åldrandeprocess.

 

Använder ni eteriska oljor i era produkter? Nej. Anledningen till varför vi inte använder eteriska oljor är att dessa är en komplex blandning av olika ämnen. Vilken som helst av dessa ämnen kan trigga en allergisk reaktion på huden. Vi arbetar hårt för att minska det totala antalet ingredienser som skulle kunna orsaka negativa reaktioner.

 

Tveka inte att lämna din åsikt i kommentatorsfältet här nedan. Jag uppskattar all form av feedback.

#nosoap

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

Visa skriva kommentarer